3D PRINT | SE I AUGMENTED REALITY

Husk at du ved at genanvende plastik fra verdenshavene til dine 3D print, hjælper med at beskytte og genoprette havmiljøet.

Gayer-Anderson Kat

3D printet er baseret på Gayer-Anderson Katten som stammer fra det ældgamle Ægypten. Katten er dateret til omkring år 600 før vores tidsregning og er en afbildning af en af gudinden Bastet’s mange former.

I det ældgamle Ægypten var katte højt æret og betragtet som hellige, og mange kulte havde katte som deres centrale symboler. Dette skyldes højst sandsynligt deres evne til at beskytte byernes madforsyninger ved at jage mus og rotter.

Gayer-Anderson Katten er navngivet efter Major Robert Grenville Gayer-Anderson som doneret statuen til det Britiske Museum i 1939. Han var en ivrig samler af ægyptiske skulpturer, smykker og Keramik. Alt sammen nåede han havde som udstilling i sit hjem i Kairo, nu kendt som Gayer-Anderson Museet.